Πέρκα στη λαδόκολλα

Τα ψάρια από τη στιγμή που θα τα αγοράσουμε, μέχρι τη στιγμή που θα τα σερβίρουμε, αποπνέουν μια δυσάρεστη, για τους περισσότερους, μυρωδιά, που τα κάνουν αντιπαθητικά. Τι θα λέγατε να το αλλάζαμε αυτό;

Αν αντί για ολόκληρο ψάρι, αγοράσετε φιλέτο, που δεν θέλει καθάρισμα, και δεν επιλέξετε τρόπο ψησίματος που να κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει «ψαρίλα», αλλά κάποιον με λιγότερες ανεπιθύμητες οσμές, τότε μπορεί τα ψάρια να γίνουν πιο συμπαθητικά για όλη την οικογένεια!

Παρακάτω παραθέτουμε μια συνταγή που απαιτεί λίγο κόπο, είναι εύγευστη και πάνω από όλα, καθώς την εκτελείτε, δεν κάνει το σπίτι σας να μυρίζει!

Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα πέρκας ή κάποιου άλλου ψαριού που προτιμάτε
1/3 πιπεριά κόκκινη (όχι καυτερή)
1/3 πιπεριά πράσινη
1/3 πιπεριά κίτρινη
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 φοινόκιο
½ ματσάκι μαϊντανό ή μάραθο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 πορτοκάλια
½ λεμόνι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
4 μεγάλα κομμάτια χαρτί φούρνου

Πλύντε και στεγνώστε καλά τα φιλέτα του ψαριού.

Κόψτε σε λεπτές φέτες όλα τα λαχανικά και ψιλοκόψτε το μαϊντανό ή το μάραθο.

Πάρτε το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατέψτε το με τα λαχανικά.

Στύψτε το λεμόνι και το πορτοκάλι και ανακατέψτε το με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Απλώστε επάνω στον πάγκο της κουζίνας σας τα φίλα από το χαρτί κουζίνας, σχηματίζοντας βαρκούλες με αυτά. Βάλτε στο κέντρο κάθε βαρκούλας από ένα φιλέτο ψαριού, τοποθετήστε επάνω του τα λαχανικά και ραντίστε με τη σος από τα εσπεριδοειδή και το λάδι. Κλείστε καλά τις βαρκούλες από όλες τις πλευρές και βάλτε τες επάνω σε μεγάλο ταψί.

Ψήστε τα «πακετάκια» σας στο φούρνο, στους 180οC, για 10 με 15 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τα «βαρκάκια» σας μέσα στα πιάτα των αγαπημένων σας και αφήστε τους να μαντέψουν τι κρύβει μέσα το χαρτί… αφού δεν θα μυρίζει τίποτα «περίεργο» η κουζίνα σας!

Καταπληκτικό συνοδευτικό είναι το απλό λευκό ρυζάκι.

Καλή επιτυχία